Thursday, November 7, 2013

Da li zaista volite svoju decu? - Ako radite ovako, odgovor je NE


Alarmantno - prosledite molim vas ovu provokaciju mladim majkama


Ovih dana sam saznao poražavajuću činjenicu. U jednom petom razredu OŠ skoro sva deca (osim 2 dečaka) NE DORUČKUJU kod kuće, a roditelji im ne spremaju sendviče, već im daju ili ČIPS ili neko drugo s... spakovano u kesicu za lagano ubijanje zdravlja. Ili im daju novac, pa deca piju koka kolu ili idu u MEK ili oba ili.... Svi od države nešto traže, a ubijaju svoju decu. Ima li granice ovakvom nemoralnom ponašanju roditelja? Naravno ne krivim samo majke. Očevi su podjednako krivi. A kada samo pomislim da se nisu slagali s mojim tezama u 
http://negoslava.blogspot.com/2013/10/hranimo-se-lose-jer-smo-lenji.html?spref=fb

Ovo je hemija kakvu ne podnosim!!!!!

Ako slučajno imaš manje od 18 godina i čitaš ovaj blog, a tvoji su roditelji bili takvi, pa tako "hrane" i tvoju sestru ili brata, ili vidiš da se neko tako zatrpava đubretom u tvom okruženju REAGUJ. Jer ako sva deca postanu upropašćena ovakvom "negom" roditelja, jadna će nam biti i porodica i država i budućnost.


6 comments:

  1. A možete li tek da zamislite kakva je situacija u unutrašnjisti Serbije, u seoskim školama? Ovde gde ja živiim (zapadna Srbija), deca jedu četvrtku hleba sa tri providna kolutića najgore čajne kobasice zalivene majonezom +širok spektar gaziranih pića. Razredni starešina se "pozabavio" ovim problemom na taj način što je deci stalno tupio kako je to smeće opasno po zdravlje i koncentraciju, nagovarao ih je da donose hranu od kuće, ali njih je sramota.
    Na roditeljskom sastanku je pričao roditeljima o tome, savetovao ih da deci pakuju domaću hranu u školu, ogovarao tu nesrećnu prodavničicu koja ih truje, a onda se ispostavilo da je vlasnica te prodavnice prisutna na roditeljskom sastanku (u svojstvu roditelja, a ne privatnog preduzetnika).
    I ništa od toga, naravno.
    Deca se i dalje truju (90% njih). Svaki pucanj je u prazno, ćorak.
    A tek ta veronauka koja se "pohađa"!. Seoski pop (koji nije ni produhovljen, ni obrazovan) bestidno i slobodno, bez kontrole, širi svoju interpretaciju Svetog pisma, pa dolazi do toga da osnovci poste više od mesec dana i iznuruju telo na očigled roditelja, rodbine, nastavnika, opštine.
    Zar nije krajnje vreme da se veronauka zameni novim predmetom koji bi se mogao zvati Osnove ishrane ili tako nekako?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma kakva unutrasnjost. Dodjite u novobeogradske blokove, posetite npr skolu "20. oktobar" i pogledajte sta se prodaje u prodavnici u skolskom holu|: cips, smoki i cokolade su super naspram cudnih sokova u plasticnim casama i imaju ukus praha, zvaka koje oboje usta u crveno, secer u kesicama obojen u plavo ili zeleno... Ne znam gde nalaze te proizvode, ali su jeftini i deca ih kupuju..u glavnom gradu. Dakle, to nema veze sa lokacijom! Mi smo sirotinja u glavi!

      Delete
  2. Mogao bi Marija, ali za to bi trebalo i roditelji da se "osveste". Možda jadni nisu ni svesni koliku štetu nanose deci, pre svega ne vodeći računa o tome šta i koliko često jedu.
    Žao mi je što čujem da se selo toliko srozalo i da pop zloupotrebljava svoj položaj. Ali moramo da ih obrazujemo. Možda i poveruje bar neko. Jedno spašeno dete, vredi svog ovog truda.

    ReplyDelete
  3. Doručak pre škole: jaja, prženice, čoko-cornflex u mleku i slično.
    Za više i bolje ipak ujutru nema vremena.
    Čips deca prirodno ne vole (makar moja), ali ih roditelji obično "navuku". Pa se čude gojaznosti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kačamak, pita, proja. kraće vreme pripreme, a svakako 100 x zdravije od "čoko"-otpadaka. Može Vladane, mada stvarno nije lako. I deca drugu decu "navuku", pa budite oprezni.

      Delete
  4. Da bi dijete iole normalno odrastalo, gdje god bili, jednostavno morate sebe dati u potpunosti. Nema serija, nema kafa, nego svoje slobodno vrijeme izdvoji i vodi ga napolje. Da se dobro umori, iskače, zacrveni i oznoji. Pa onda dodje kući i kaže da bi jelo palentu. Na pamet mu padaju samo konkretne, jestive stvari. Jednostavno, sebe dati u svim aspektima. Tako barem mi...

    ReplyDelete

Sadržaj komentara koji na bilo koji način izlazi van okvira pristojnosti neće biti prikazan.